Participativni proračun

Ta naložbeni projekt je bil označen kot neizvedljiv in ni dosegel faze glasovanja.

Ureditev športnega igrišča v Borštu

David Presl  –  17. 09. 2019  –  Območje 5
borst.jpg
borst.jpg

Boršt je bil zadnja leta zaznamovan z izjemnim porastom števila otrok. Ob zadnjem "štetju" mladih Bošterank in Bošteranov smo presegli število 40.

Moj predlog, kjer seveda upoštevam tudi željo mnogih staršev iz Boršta, je ureditev športnega igrišča, ki bi našim najmlajšim omogočalo vrsto športnih aktivnosti (nogomet, rokomet, košarka, odbojka, ...), ki so trenutno na voljo le v centru Kopra.

Ob tem želim poudariti, da so temelji za ureditev tovrstne infrastrukture v Borštu že postavljeni, krajevna skupnost namreč že razpolaga s (sicer precej degradirano) travnato površino ob vaškem domu, ki bi jo bilo potrebno le primerno utrditi (drenaža, asfalt, morda umetna trava ali kaj podobnega, ...) in opremiti. Igrišče bi tako smiselno sklenilo območje namenjeno druženju, kulturnemu udejstvovanju in športno-rekreativnim aktivnostim, ki na dotični točki v veliki meri že potekajo, saj je poleg že omenjenega vaškega doma tam tudi ploščad z odrom za prireditve, balinarsko igrišče in otroška igrala.

Urejeno športno igrišče (po zgledu osnovnošolskih igrišč) bi lahko mladina koristila ob spontanih srečanjih, poleg tega pa bi tam bilo mogoče organizirati vodeno vadbo oziroma treninge različnih športnih panog, tako za najmlajše kot tudi starejše krajanke in krajane.

Naj nazadnje poudarim tudi dejstvo, da bi bila izgradnja športnega igrišča lahko zgleden začetek celostne ureditve vaške športne infrastrukture, ki bi jo v prihodnjih letih le še nadgrajevali s spremljajočo infrastrukturo (WCji, slačilnice, igrišča za ostale športe, ...).

Projekt je po mojem mnenju, glede na obstoječe okoliščine, možno dokončati do junija 2020, pričakovana vrednost predlaganega projekta pa je 20 tisoč evrov (z vključenim DDV-jem).