Participativni proračun

ODTIS PRIHODNOSTI- posadimo drevesa

Anonimno oddan predlog  –  29. 09. 2019  –  Območje 1
ODTIS PRIHODNOSTI
ODTIS PRIHODNOSTI

ODTIS PRIHODNOSTI- posadimo drevesa za našo prihodnost. Globalno zelo aktualna tematika. Že prisotna tudi v Sloveniji, vendar v manjših skupinah in dogodkih.

Predlog, da bi Občina Koper uskladila en dan v letu vse vrtce in šole v Občini, ko bi skupinsko ali razredno, glede na površinske zmožnosti vskae posamezne šole, posadila drevo. Sledila bi kratka delavnica na temo dreves in okolja, kjer bi otroci v vrtcih narisali, izdelali, malo starejši se bolj pogobili v tematiko, do najstarejših, ki bi lahko prispevali že bolj strokovna dela. Vsa dela bi se lahko razstavila v taverni ali novem parku ob Semedelski cesti in tako bile na ogled vsem občanom in obiskovalcem.

Spodbujala bi znanje in zavedanje pomembnosti dreves v našem okolju, od najmlajših članov družbe pa vse do najstarejših. Drevo je kot knjiga, če lepo skrbimo zanj, je večno.

 Vrtnarija Marjetice Koper bi lahko prispevala drevesa, imajo največjo izbiro dreves na obali, in pomagala, s strokovnim kadrom, izbrati najprimernejša avtohtona drevesa naše obmorske regije. S svojim znanjem, bi razložili in naučili otroke o drevesih, njihovi vlogi in vzdrževanju. Svetovali bi najprimernejši čas posaditve, kar bi najverjetneje bila zgodnja pomlad ali jesen.

Drevesa so odtis naše prihodnosti in sedaj lahko odločamo o temu kakšna bo.

 

 

Vrednost projekta

10000 €

Omeji se na šole in vrtce na Območju 1.