Participativni proračun

Dodatni avtobusi od Kopra do Sv. Antona V MESECU KULTURE

Anonimno oddan predlog  –  28. 09. 2019  –  Območje 4
potniki.png
potniki.png

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

V Bertokih, Pradah, Pobegih, Čežarjih in Sv. Antonu je zaradi vse večjega števila prebivalstva vedno bolj pereč problem mobilnosti in parkiranje v Kopru. Avtobusi zamujajo, ne vozijo med vikendi in prazniki, med šolskimi počitnicami in popoldne zelo poredko, zadnji avtobus iz Kopra odpelje ob 19.30. Urniki so prilagojeni urnikom osnovnih šol v Pradah in Sv. Antonu, niso pa prilagojeni potrebam aktivnega prebivalstva, urnikom srednjih šol, urnikom ostalih medkrajevnih avtobusov in ne omogočajo udejstvovanja na raznih aktivnostih, ki se v mestu odvijajo v popoldanskih in večernih urah.

Več v prilogi.

Ker je najvišja vrednost projekta omejena na 20.000 EUR je nemogoče pokriti stroške dodatnih avtobusnih voženj čez celo leto, kar bi dejansko želeli. Zato želimo s projektom vsaj v MESECU KULTURE VSAK DAN omogočiti vsem krajanom naših KS enake možnosti dostopa DO PRIREDITEV, ki jih vsako leto februarja organizirajo kulturna društva, organizacije in ustanove v Kopru in obratno, vsem krajanom Kopra bi radi omogočili enake možnosti dostopa do prireditev v Bertokih, Pradah, Pobegih, Čežarjih in Sv. Antonu.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlagamo, da se

1) TAKOJ pristopi k odpravi zamud obstoječih prevozov in prilagodi urnike za avtobusi na relaciji Koper - Piran - Koper in Koper - Bolnica Izola - Koper;

2) od 1 do 29.2.2020 se vse dni v mesecu poveča število voženj na avtobusni liniji Koper - Sv. Anton (Dolani) - Koper z mesečnim najemom avtobusa za dodatne vožnje do 22:30

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

TAKOJ: oprava zamud obstoječega prevoznika in prilagoditev njegovih urnikov z avtobusi na relaciji Koper - Piran - Koper in Koper - Bolnica Izola.

15.1. do 15.2.2020: obveščanje občank in občanov o dodatnih avtobusnih prevozih na relaciji Koper - Sv. Anton (Dolani) - Koper v mesecu kulture.

01. do 29.2.2020: najem avtobusa z dodatnim voznikom za dodatne vožnje prilagojene urnikom aktivnega dela prebivalstva, urnikom srednjih šol v Kopru, več odhodov popoldne in zvečer do 22:30.

po 29.2.2020: izdelava poročila o zasedenosti avtobusov.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Na avtobusni liniji Koper - Sv. Anton (Dolani) - Koper.

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

Vse dni v mesecu KULTURE, od 1. do 20.2.2020.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Krajanom bi omgočili:

- dostopnost do kulturnih prireditev v Kopru, Bertokih, Pradah, Pobegih, Čežarjih in Sv. Antonu, ki bodo potekale v mesecu kulture;

- odpravo mobilne neenakosti krajanov KS Bertoki, Pobegi-Čežarji, Sv. Anton in večjo kvaliteto bivanja za vse generacije, ne glede na šolske počitnice, vikende, praznike do 22:30;

- zmanjšanje prometne obremenjenosti naših krajev, manjšo onesnaženost zraka in kmetijskih pridelkov, manj hrupa;

- večjo prometno varnost peščev, predvsem otrok;

- zmanjšala bi  se potreba po parkiriščih v mestu,

- dodatno prednost za dostopnost turistične, kulinarične, kulturne in rekreativne ponudbe naših krajev.

Kakšna je pričakovana vrednost (cena) predlaganega projekta?

20.000 EUR, vključujoč strošek najema avtobusa za 54 potnikov 14 ur / dan cel mesec z dodatnim voznikom in strošek oglaševanja.

Vrednost projekta

20000 €