Participativni proračun

Večgeneracijski park v Kubedu

Andreja Jakomin  –  27. 09. 2019  –  Območje 5

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Vaščani Kubeda in okoliških vasi se nekoliko težje poslužujejo rekreacije zaradi oddaljenosti od mesta, kjer je večina možnosti in ostalega dogajanja. Poleg tega se v vasi Kubed povečuje število mladih družin in otrok, kar pomeni, da bi tovrstni park bil prava izbira. Trenutna igrala so namenjena samo otrokom ter so dotrajana in potrebna zamenjave.

 

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlagamo ureditev večgeneracijskega parka v vasi namenjenega vsem starostim (od otrok do starejših vaščanov) za rekreiranje na prostem. Na starem delu balinišča bi uredili park, ki bi bil delno namenjen površini za igranje, plezanje, razvijanje koordinacije in drugih spretnosti otrok, drugi del pa bi bil namenjen telovadnim napravam na prostem za starejše in zahtevnejše vadbe. Park bi prekrili z nadstreškom za možno uporabo le-tega tudi v slabem vremenu ali v vročih poletnih dneh. Uredili bi tudi prijetne klopi za počitek, druženje, zabavo. S tem projektom bi vaščane spodbudili k skrbi za zdravje, poskrbeli bi za povezanost vseh ter za socialno življenje v vasi.

 

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Za izvedbo projekta je poleg finančnih sredstev potrebno poiskati primernega in ugodnega ponudnika tovrstnih orodij za telovadbo na prostem. Ureditev parka bi potekala v letu 2020 s pomočjo vaščanov in članov društva Skala Kubed, ki bi pripomogli velik del k izpeljavi zastavljene ideje.

 

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

V vasi Kubed, ob nogometnem igrišču, na starem delu balinišča.

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

V letu 2020.

Kaj bi se po izvedbi projekta spremenilo, izboljšalo?

Predvidevamo, da bi se v vasi izboljšala kvaliteta življenja, socialno življenje, dobro počutje ter povečan interes za zdravo življenje.

 

Kakšna je pričakovana vrednost (cena) predlaganega projekta?

20.000 €

Vrednost projekta

20000 €