Participativni proračun

Ta naložbeni projekt je bil označen kot neizvedljiv in ni dosegel faze glasovanja.

Predlagani projekt ni v pristojnosti Mestne občine Koper. Omenjena cesta je v državni lasti. Zaradi tega projekt ni umeščen v glasovanje.

Pešpot Šmarje Koper

Anonimno oddan predlog  –  21. 09. 2019  –  Območje 1

Predlagam ureditev bankin in čiščenje robov, vsaj en meter in omogočit dostop pešcem in ostalim udeležencem v prometu na glavni cesti Šmarje Koper od križišča oz. krožnega toka v Šmarjah do križišča pri centru za sortiranje odpadkov Dinos.

 

S tem bi izboljšali varnost v prometu za najbolj ranljivo skupino udeležencev v prometu in tudi omogočali umik v delu kjer je narejena povzdignjena ograja kjer sploh ni možnosti za umik pešcev oz potnikov iz vozil ob morebitni okvari ali prometni nesreči, ker ponekod je ograja višja od 1m 50cm.

Investecijo bi lahko izvedlo lokalno komunalno podjetje in izdalo račun družbi za vzdrževanje cest v Sloveniji saj je cesta državna a do nje in njenih prebivalcev se obnaša mačehovsko.

Cesto tudi vsakodnevno prečkajo šolarji, ponekod tudi hodijo ob robu da pridejo do doma med avtomobili, kjer je dovoljena hitrost tudi 90km/h.

Navedeni predlog se lahko izvede v enem mesecu in opravi z enim delovnim strojem in manjšim tovornjakom, brez posebnega oviranja prometa.